Crama Ceptura, una dintre cele mai profitabile companii de pe piata romaneasca de vinuri, isi extinde domeniul in zona Dealu Mare (judetul Prahova) cu 180 ha de podgorie, anticipand o crestere a volumului de productie cu 1 milion de sticle vin pe an.
Din cele 180 de hectare de vie, specialiştii Cramei intenţionează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze şi roşii, şi Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling şi Sauvignon Blanc pentru cele albe.
Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operaţiunile de producţie, cât şi de management, şi va asigura expertiza necesară realizării unor vinuri premium. Experţii Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol şi tehnologic si maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operaţiunile de îmbuteliere şi distribuţie.
„Crama Ceptura deţine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. Secţia de vinificare primară asigură prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea şi una dintre cele mai bune vii din ţară. Podgoriile din Valea Călugărească au un potenţial unic de vinificaţie: un microclimat ideal, la o altidudine superioară şi cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roşii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă, iar noi, specialiştii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potenţial”, declară Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura.
La conceperea şi producerea noilor soiuri de vin create în zona Dealu Ma