Aflat deja la cea de-a treia ediţie, Tattoo Fest a strâns, ca în fiecare an, pe cei mai pricepuţi tatuatori europeni în cadrul unui festival. În perioada 12-14 aprilie, s-a ţinut la Iaşi, la Hotel Moldova, ediţia a treia a convenţiei de tatuaje Tattoo Fest.
În cadrul festivalului, pe lângă activităţile de pictură corporală, în sine, a avut loc o competiţie în care au concurat diferiţi artişti, unii dintre ei tatuatori specializaţi, sosiţi şi din străinătate, dar şi viitori absolvenţi ai liceului şi ai Facultăţii de Arte Plastice.
În ciuda vremii mohorâte de afară, sute de ieşeni au ieşit din casă pentru a veni la Tattoo Fest spre a admira măiestria a 35 de artişti din România, Austria, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Spania, Mexic, Danemarca, Turcia, Ungaria, Anglia şi Bulgaria.
„Anul acesta am avut o participare mult mai numeroasă, comparativ cu anii trecuţi, şi sperăm ca Tattoo Fest să devină un brand. În cadrul acestei ediţii am reuşit un lucru inedit: patru tatuatori au lucrat timp de patru ore la o singură persoană. A fost vorba de un tatuaj cu motive japoneze. Este foarte dificil să lucrezi în astfel de condiţii, pentru că n-ai aceeaşi libertate ca atunci când lucrezi singur. Ne-am pus de comun acord asupra unui stil. Suntem foarte mulţumiţi de rezultat şi sperăm ca la ediţia din Bucureşti să reuşim să doborâm recordul mondial al austriecilor“, ne spune Alexandru Lăpuşneanu, tatuator ieşean şi membru al formaţiei God.
Artă şi durere
Modelele vii stăteau încordate, în timp ce artiştii se concentrau intens pentru a realiza cel mai bun tatuaj. Emoţiile au fost mari, la fel şi creativitatea artiştilor. Specialiştii s-au luptat pentru a crea cele mai frumoase linii, forme modulare şi umbre fine care au reuşit, în final, să dea viaţă modelului original propus de artist. Portrete de celebrităţi, motive tribale, animale şi peisaje, sunt