Peste 2,4 milioane de lei au fost prevăzuţi în bugetul administraţiei judeţene pe acest an, pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă. Centrul urmează să fie reabilitat şi extins din bani europeni, la care se mai adaugă şi cofinanţare din bugetul Consiliului Judeţean.
În urmă cu mai bine de două luni, conducerea Consiliul Judeţean a semnat contractul de lucrări pentru extinderea şi reabilitarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din municipiu, din strada Gheorghe Doja. Centrul a obţinut finanţare europeneană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru modernizare şi dotare cu echipamente specifice.
Deşi centrul a obţinut banii europeni încă din vara anului trecut, demararea lucrărilor a fost tergiversată din raţiuni birocratice, astfel că, abia la începutul acestui an putut fi semnat contractul de lucrări.
În total, punerea la punct a centrului costă peste 3,92 milioane de lei, iar finanţarea europeană este de peste 2,85 de milioane de lei. Lucrările din cadrul proiectului sunt de reabilitare a clădirii, cu remodularea spaţiilor interioare, precum şi lucrări de rezistenţă, în vederea extinderii cu două etaje a imobilului. Va fi reabilitată instalaţia electrică şi termică. Urmează apoi să fie realizate finisaje interioare pentru siguranţă de utilizare, astfel că, scările, pardoselile, uşile şi ferestrele vor fi adaptate nevoilor beneficiarilor centrului. De asemenea, grupurile sanitare vor fi reamenajare ca să răspundă necesităţilor persoanelor aflate în fotoliul rulant, cât persoanelor cu dizabilităţi, care nu suferă însă de handicap locomotor.
Copiii şcolarizaţi în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Aceştia suferă fie de deficienţe mintale uşoare şi moderate, fie de deficienţe grave şi chiar severe, unii având şi probleme locomotorii. Astfel, de condiţii mult îmbu