După Cosmin Olăroiu, care este aproape campion cu Al Ain în Emiratele Arabe Unite şi Ion Marin care a câştigat campionatul în Kuweit cu al Kuwait, antrenorul român Florin Motroc a devenit campion în Iordania cu Shabab Al Ordon, echipă din capitala Amman.
Felicitări, aţi reuşit o performanţă în Iordania, o ţară despre care noi nu ştim mai nimic. Ce ne puteţi spune despre fotbalul de acolo?
Iordania are acum o echipă naţională aflată pe locul 76 în lumea, înaintea Emiratelor şi a altor formaţii ce reprezintă ţări cu bani mulţi. Iordania a bătut Japonia şi Australia, e pe locul doi, şi păstrează şanse de calificare la Cupa Mondială. La ultimul meci, victoria cu Japonia, am avut trei jucători la naţională, unul a fost titular.
Deci nu e chiar cel mai slab fotbal…
Nici pe departe, cred că echipa mea, de exemplu, ar fi în prima jumătate a clasamentului în România. E adevărat că din punct de vedere tehnic şi tactic sunt mai slabi, şi este foarte greu să-i disciplinezi şi să-i organizezi, ei vor să joace liber.
Cum aţi ajuns la Amman?
Eram secundul lui Gigi Mulţescu la o echipă din Arabia Saudită, Taawon, când a venit un fotbalist iordanian de echipă naţională, el m-a recomandat celor de aici. Le-am spus că atunci când se va ivi vreun moment, o să vin, şi aşa am ajuns aici vara trecută.
A fost greu să luaţi acest titlu?
E o mare surpriză, căci o echipă mică, Shabab Al Ordon, a doborât doi giganţi de aici, Faisali şi Weehdat, care se bat an de an la titlu. E ca şi cum Sportul Studenţesc în România ar lua titlul, nici conducătorilor mei nu le venea să creadă. Am reuşit cu multă muncă, seriozitate, dorinţă şi credinţă în Dumnezeu. Fără bani, fără prime, fără jucători speciali şi cu un buget la limita bunului simţ.
Ce înseamnă buget la limita bunului simţ?
Jucătorii au contracte între 30.000 şi 50.000 de dolari pe an. E