Crama Ceptura îşi extinde suprafaţa de producţie cu 180 de hectare de podgorie în zona Dealu Mare, anticipând o creştere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Din cele 180 de hectare de vie, specialiştii Cramei intenţionează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioară, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze şi roşii, şi Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling şi Sauvignon Blanc pentru cele albe.
Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operaţiunile de producţie, cât şi de management, şi va asigura expertiza necesară realizării unor vinuri premium. Experţii Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici - de la procesul agricol şi tehnologic si maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operaţiunile de îmbuteliere şi distribuţie.
Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura, a declarat: "Crama Ceptura deţine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. Secţia de vinificare primară asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea şi una dintre cele mai bune vii din ţară. Podgoriile din Valea Călugărească au un potenţial unic de vinificaţie: un microclimat ideal, la o altidudine superioară şi cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roşii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă, iar noi, specialiştii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potenţial".
La conceperea şi producerea noilor soiuri de vin create în zona Dealu Mare va participa şi renumitul oenolog italian, Fed