Apropiata şi aproape sigura regionalizare a României, altfel spus o reorganizare administrativ-teritorială a încins spiritele în întreaga ţară. PSD şi-a asumat o mare răspundere cu acest proiect care ar putea duce ţara în pragul unor dispute efective, dincolo de cele de idei. Actorul principal, Liviu Dragnea, unul din liderii de marcă ai PSD, a început să iasă în spaţiul public pentru a explica ce înseamnă regionalizare, pentru a prezenta hărţi care au argumentele ce duc la redesenarea României după pofta unui grup de oameni conduşi de Dragnea, un politician care a ştiut să tragă multe beneficii pentru judeţul din care provine.
Guvernanţii, probabil, nu se aşteptau ca acest subiect să devină atât de disputat şi discutat. Cei care ne conduc efemer, au spus de nenumărate ori că vor fi dezbateri publice pe această temă. Nu ştim unde s-au făcut sau se vor face, dar dezbaterile cu circuit închis, la care participă câte un reprezentant al unui judeţ, sau mai mulţi, dar din zona administrativă, adică ai puterii, nu pot fi numite dezbateri publice.
Poate de aceea, Dragnea a ieşit la televizor, la ore de audienţă maximă, pentru a primi întrebări la care, evident ştia răspunsul. Din păcate, la o astfel de emisiune am văzut unul dintre academicienii onorabili ai României cum s-a înmuiat sub tirul răspunsurilor lui Dragnea. Academicianul cerea hărţile întocmite de instituţiile care au fixat criteriile după care regiunile vor fi propuse şi probabil votate.
Dragnea a pus celebrele hărţi, dar nu prea s-a înţeles nimic deoarece ele nu au fost dezbătute, ca în cazul unei dezbateri, ci au curs pe plasma din studio, mai rapid ca o reluare de la derbiul ligii naţionale de fotbal.
Din punctul nostru de vedere, a fost o mascaradă prin care s-a încercat a se induce părerea că această comisie condusă de Dragnea (de ce de un politician?) chiar lucrează,