Ecologiştii ieşeni s-au putut bucura ieri de prezenţa la Iaşi a prim-vicepreşedintelui Partidului Ecologist Român (PER), Cristinel Manolache. Acesta, împreună cu preşedintele filialei judeţene a PER, Constantin Pâslaru, prim-vicepreşedintele aceleiaşi filiale, Dionisie Lefter, precum şi cu preşedintele organizaţiei municipale, Răzvan Constantinescu, au organizat o conferinţă de presă în care au fost dezbătute mai multe teme. Cel mai important subiect a fost lansarea campaniei „Interzis în România“.
Cei din PER au constatat că România este o ţară alarmant de poluată. În cadrul programului „Interzis în România“, termentul „poluat“ devine unul foarte flexibil ca sens. Cu toate că într-o democraţie nu este permis a interzice, pentru binele ţării, ecologiştii s-au hotărât să interzică o serie de fapte: poluarea de către formaţiunile politice care aplică ipocrit ideologii, dar care au ca principal scop banul şi profitul personal al organizaţiilor lor; poluarea din sistemul de învăţământ; poluarea limbii, culturii, demnităţii şi tradiţiei naţionale; poluarea sistemului sanitar; poluarea onoarei armatei, jandarmeriei şi poliţiei ş.a.
„De exemplu, România, încă de anul trecut, a avut termen, până acum, să înscrie un reprezentant în Comisia Observatorului Bioeconomiei a Uniunii Europene. Bioeconomia este un concept pe care puţini îl cunosc, este un concept dezvoltat de un român, economistul Nicolae Georgescu-Roegen. În cadrul proiectului bioeconomiei sunt 22 de milioane de locuri de muncă care vor să se creeze la nivel internaţional, sunt alocaţi peste 2.000 de miliarde de euro, iar în România, nici până la ora actuală, după un an de zile, Guvernul actual şi cel care a pierdut alegerile n-au fost în stare să trimită un membru la Uniunea Europeană, care să facă parte din acest proiect“, a declarat Constantin Pâslaru.
Bioeconomia se bazează pe dezvoltarea pie