Direcţia Generală a Finanţelor Publice judeţ Brăila face urmatoarele precizari referitor la restituirea diferenţelor între taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule/taxa pe poluare/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbru de mediu:
Potrivit prevederilor O.U.G. nr.9/2013, H.G. nr.88/2013, O.M.F.P. nr.407/2013, în cazul în care taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule achitată, este mai mare decât timbrul rezultat din aplicarea prevederilor ordonanţei privind timbrul de mediu, calculat în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării sau al transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat, se pot restitui sumele reprezentând diferenţa de sumă plătită, numai către titularul obligaţiei de plată.
Pentru restituirea sumelor, titularul obligaţiei de plată va depune următoarele documente:
- cerere de restituire (model tip) aprobată prin H.G. nr.88/2013
- documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare pentru autovehicule/taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pentru emisii poluante, respectiv chitanţa fiscală/ordinul de plată şi extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plăţii acesteia, în original sau în copie.
- copia cărţii de identitate a vehiculului, cu prezentarea în original a acesteia.
- copia certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestuia.
- în cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, un document din care să rezulte data primei înmatriculări a acestora sau anul fabricaţiei, după caz, în copie şi în original.
În cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, la cererea de restituire se anexează, în copii conforme cu originalul pe baza declara