Ministerul Sănătăţii l-ar putea reintroduce în Programul Naţional de Imunizare, după mai multe dezbateri pe această temă.
Un prim pas pentru realizarea schemelor de vaccinare a fost făcut, printr-o colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013. Părţile au convenit o modalitate concretă de realizare a unui calendar pentru o mai bună conştientizare a populaţiei asupra beneficiilor vaccinării pneumococice la copii. Pneumonia pneumococică sau pneumoniafrancălobară este o pneumopatie acută, provocată de un penumococ (bacterie) care afectează un lob, debutează acut şi are evoluţie ciclică. Boala se manifestă ca o infecţie respiratorie, caracterizându-se prin astenie, cefalee şi sensibilitate la frig.
„Pneumonia nu este o boală care să pună viaţa copilului în pericol. Afecţiunea poate crea disconfort şi poate genera complicaţii, dacă nu este tratată corect şi la timp. Este foarte important ca părinţii să se prezinte cu copilul la medic, pentru că numai acesta poate recomanda tratamentul corect şi poate decide dacă este necesară internarea pacientului“, a declarat dr. Sorin Nistor, medic pneumolog.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile pneumococice reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dintre bolile care pot fi prevenite, iar Societatea Română de Pediatre recomandă imunizarea copiilor.
Ministerul Sănătăţii l-ar putea reintroduce în Programul Naţional de Imunizare, după mai multe dezbateri pe această temă.
Un prim pas pentru realizarea schemelor de vaccinare a fost făcut, printr-o colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013. Părţile au convenit o modalitate concretă de realizare a unui calendar pentru o mai bună conştientizare a populaţiei asupra beneficiilor vaccinării pneumococice la copii. Pneumonia pneumococică sau pneumoniafrancălobară e