De-a lundul timpului, a fost susţinută ideea că micul dejun este cea mai importantă masă pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Toţi nutriţioniştii sunt de acord, la unison, asupra acestei teorii. Astfel, la micul dejun sunt permise cele mai consistente bucate!
La prima masă a zilei e foarte important să încercăm asigurarea nutrienţilor prin variante sănătoase care dau energie întreaga zi şi nu îngraşă. Astfel, conform sfaturilor primite de la nutriţionişti, putem consuma următoarele alimente, la micul dejun:
Ouă:
Nu renunţa la ele dacă sunt printre preferatele tale. Cu toate că e condamnat pentru colesterol, oul este o sursă excelentă de vitamine si minerale, un aliment complet care previne obezitatea. Mănâncă ouă dimineaţa, pentru ca proteinele din compoziţia lor să-ţi furnizeze energie şi supleţe. Un ou fiert cu gălbenusul moale sau în varianta scrob cu un strop de somon este mai sănătos şi mai saţios decât un covrig cald cu sare care conţine acelaşi număr de calorii.
Fructe
Sunt ca o infuzie de vitamine la prima masa din zi, dar nu sunt prea săţioase. Încearcă un mic dejun bazat exclusiv pe fructe pentru purificare şi un tonus ridicat, dar în zilele de weekend, când nu mergi la serviciu şi nu ai nevoie de energie suplimentară. O salată de fructe are efect de detoxifiere, prin fibrele care ajută la un bun tranzit şi la menţinerea florei naturale a sistemului digestiv.
Cereale
Dacă le combini cu un iaurt slab şi câteva seminţe, ai obţinut o masă plină de fibre, proteine şi minerale esenţiale. Acest amestec savuros este nu doar foarte hrănitor, ci menţine starea de saţietate, până spre orele prânzului, fiind şi un prieten al siluetei: carbohidraţii cu eliberare lentă din cereale nu ridică nivelul glicemiei cum o fac cei rafinaţi din pâinea albă, iar insulina nu atinge cote alarmante (acest hormon semnalează organismu