În ultimele zile, şase persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Medicii de aici se aşteaptă ca, odată cu încălzirea vremii, cazurile vor fi mai numeroase.
Directorul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase, Mihaela Lupşe, a declarat pentru citynews.ro că, de joi şi până azi, şase pacienţi au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe.
"N-au fost mai mult de două cazuri pe tură, sunt mult mai puţine cazuri decât anul trecut, când în această perioadă era mai cald. N-au fost cazuri grave, doar muşcături. Urmează să vedem cum va evolua situaţia după ce se va încălzi", a precizat Lupşe.
Anul trecut, un grup de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj au studiat 14.000 de căpuşe din toată ţara şi au descoperit că specia proprie zonelor de pădure este cea mai periculoasă şi se întîlneşte mai mult în Transilvania.
În Cluj, zonele în care cercetătorii au găsit şi recoltat căpuşe din judeţul Cluj sunt: Făget, Hoia, Turda, Becaş, Sălicea, Floreşti, Valea Ierii, Luna de Jos, Vultureni, Coruş, Satu-Dorna.