Editia din acest an a Târgului de Paşti din Sibiu va aduce sibienilor o serie de noutăţi atât în ceea ce priveste programul cultural-artistic conturat în jurul evenimentului cât şi în oferta expozanţilor.
Cei mici pot învăţa care este semnificaţia Sărbătorilor Pascale şi care sunt obiceiurile de Paşti ale diferitelor confesiuni religioase în cadrul unui program educativ denumit Biblia Copiilor sau se pot bucura de un carusel amplasat în Piaţa Mare, iar cei mari vor putea admira oferta diversificată a celor 45 de expozanţi din Sibiu, Arad, Braşov, Bucureşti, Bihor, Harghita, Vrancea, Timiş, Giurgiu, Baia Mare, Sălaj, Constanţa, Alba, Argeş, Covasna sau Mureş.
Vânătoare de ouă de Paşti şi ateliere de creativitate
Din programul cultural-artistic al acestei ediţii nu vor lipsi acţiunile îndrăgite de copii: Vânătoarea Ouălor de Paşti, un program educativ care îi va purta pe participanţi într-o aventură urbană în centrul Sibiului şi atelierele de cretivitate din Căsuţa Iepuraşului unde, sub îndrumarea unui artist educator, copiii vor deprinde tehnica încondeierii ouălor.
Probe pentru cei mari
Cei mari se pot înscrie la una dintre probele distractive ale Olimpiadei de Paşti. Suflatul ouălor, rostogolirea lor pe plan drept sau înclinat, mini-golf cu ouă, sunt doar câteva “discipline” din cadrul acestei acţiuni care a devenit deja tradiţie, anul acesta fiind al doilea în care se organizează.
Cei care optează pentru o plimbarea liniştită în centrul Sibiului, se pot opri şi în Centrul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare care va găzdui o expoziţie de icoane realizată de artista Lucia Nica.
Produse specifice sărbătorii de Paşti
Paleta de produse oferite de expozanţi la Târgul de Paşti s-a diversificat. Anul acesta se vor găsi în principal: lumânări decorative sculptate manu