Recrutările de voluntari pentru linia antisuicid de la Cluj au început de două săptămâni, timp în care peste 20 de persoane şi-au depus CV-uri şi scrisori de intenţie pentru a fi voluntari la acest TelVerde. Aceştia trebuie să treacă însă de procesul de selecţie, pentru că trebuie să demonstreze că înţeleg drama acestui gest şi că sunt pregătite să facă faţă discuţiilor cu cei care trec prin această dramă.
Doina Cosman, preşedintele Asociaţiei Române de Prevenţie a Suicidului, a explicat pentru citynews.ro cum funcţionează procesul de selecţie a voluntarilor.
"Un criteriu foarte obiectiv e să fie din Cluj, deoarece acest TelVerde va funcţiona aici. În plus, scrisoarea de intenţie scrisă de ei trebuie să ne convingă de faptul că înţeleg drama acestui gest. Asta pentru că vor intra în contact cu oameni care trec prin această dramă, sau oameni care au prieteni care se confruntă cu această problemă. De asta, poate că persoanele foarte tinere nu se califică, e nevoie de experienţă", a explicat Doina Cosman.
Preşedintele Asociaţiei Române de Prevenţie a Suicidului a mai spus că voluntarii care vor fi selectaţi reprezintă "prima generaţie" din acest proiect, însă înscrierile rămân deschise. Voluntarii vor semna un contract de voluntariat, probabil pe şase luni, tocmai pentru că cei selectaţi trebuie să înţeleagă seriozitatea acestui demers. De asemenea, lista rămâne deschisă, iar linia TelVerde antisuicid va fi pornită la începutul verii.
Dintre cele 25 de persoane care au aplicat pentru a deveni voluntari, majoritatea sunt tineri, absolvenţi de psihologie, dar şi cadre didactice.
Prima etapă de înscrieri continuă până pe 30 aprilie, iar CV-urile şi scrisorile de intenţie se pot trimite pe adresa arps@antisuicid.com.
Persoanele selectate vor participa, în etapa a II-a a proiectului, la cursurile de pregǎtire organizate de specialiştii ARP