Studenţilor sau proaspăt absolvenţilor care nu au experienţă de lucru le este dificil să îşi găsească un job în condiţiile actuale de pe piaţa muncii
Programul de internship este un fel de "interviu de lungă durată" care îţi oferă şansa de a arăta cine eşti şi ce poţi
Studenţilor sau proaspăt absolvenţilor care nu au experienţă de lucru le este dificil să îşi găsească un serviciu full-time în condiţiile actuale de pe piaţa muncii, motiv pentru care majoritatea încep cu internshipuri. Numărul ofertelor de internship în cadrul companiilor este în continuă creştere, însă şi numărul persoanelor angajate ulterior unui astfel de stagiu este din ce în ce mai mare.
Pentru a transforma un internship într-un job full time, este necesar, în primul rând, să deţii o atitudine deschisă şi să realizezi că, la început de carieră, trebuie să treci şi peste treptele de la bază pentru a ajunge în vârf. Asta pentru că, deşi eşti capabil profesional de foarte multe lucruri, nu ai argumente pentru a demonstra asta angajatorului, întrucât nu deţii experienţa care să îţi ateste competenţele.
"Programul de internship este un fel de «interviu de lungă durată» care îţi oferă şansa de a arăta cine eşti şi ce poţi. În acelaşi timp, urmarea unui astfel de stagiu te ajută să afli mai multe despre domeniul în care vrei să lucrezi şi să decizi în cunoştinţă de cauză dacă într-adevăr este o arie profesională care ţi se potriveşte. Internshipul este practic o «perioadă de probă» acordată atât candidatului cât şi angajatorului, o şansă dată ambelor părţi pentru a testa compatibilitatea pe termen lung necesară în relaţia angajat-companie angajatoare", spun specialiştii în resurse umane de la hipo.ro. Iată ce trebuie să faci în perioada de internship pentru a demonstra angajatorului că meriţi să fii parte din echipa sa de lucru pe o perioadă nedeterminată.
Arată