Prețul unei păști este în jur de 20 de lei, în funcție de producător și de umplutură.
Cu mulți ani în urmă, pentru o gospodină nu era “poznă” mai mare decât să nu-i crească, de Paști, cozonacul. Sau, Doamne ferește!, cozonacii să se crape la copt sau să se ardă, după o zi întreagă de lucru petrecută în bucătărie. O zi care începea cu frământatul, undeva pe la 5 dimineața, ca să aibă timp cozonacii să crească, și se încheia târziu, spre seară. Stresul unei zile la gura cuptorului nu le mai afectează, însă, pe gospodinele de azi. Cozonacii și păștile “de gata” au început să ia din ce în ce mai mult locul celor făcuți în casă, pe tot mai multe mese, nu doar la oraș, ci și la țară.
Chiar dacă rețetele sunt diferite, toți producătorii de produse tradiționale de patiserie au în ofertă, în această perioadă, pasca cu brânză, cu smântână și cu ciocolată. Odată cu rețeta, și prețul e diferit. Astfel, firma Sabus vinde pască cu ciocolată, 19,5 lei bucata, pască cu ciocolată și vișine, 22 de lei bucata, pască cu brânză, 18,5 lei bucata, pască cu smântână, 19,5 lei bucata, și, o ofertă specială inedită, pască cu fructe, 25 de lei bucata. La Panevada, oferta cuprinde un singur sortiment de pască, cu brânză, 13 lei bucata. Tot pentru un singur fel de pască se primesc comenzi și la Miralucia. Pasca cu brânză a acestui producător costă 20 de lei. Prețuri asemănătoare are și patiseria Laricris, cu sediul central în zona pieței. Pasca cu brânză costă aici 18,5 lei, pasca cu smântână – 19,5 lei, iar pasca cu ciocolată costă 19,5 lei. La Morărit și Panificație, indiferent de umplutură, cu brânză, ciocolată sau smântână, pasca costă 20 de lei. Prețuri ceva mai “condimentate” au produsele de la patiseria Elite. O pască cu ciocolată costă 30 de lei, pasca cu smântână costă 29 de lei, iar cea cu brânză 28 de lei, produsele având toate 1 kilogram bucata, spre deoseb