Locuitorii județului Neamț vor trebuie să fie foarte atenți, în acest an, la respectarea normelor de igienă personală și a spațiilor.
Asta dacă nu vor să contacteze vreo boală transmisibilă și să riște declanșarea unei epidemii. Și asta pentru că bugetul Serviciului epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a fost redus cu 75% față de anul trecut. În aceste condiții, în cazul apariției unor suspiciuni de boli contagioase, medicii epidemiologi vor recolta mai puține probe pentru analize. De asemenea, și activitățile de vaccinare sau de dezinfecție și dezinsecție din localități vor fi cu mult diminuate.
“Pentru acest an, am primit un buget cu 75% mai mic față de anul trecut. Dacă, în 2012, am avut, pentru activitățile noastre curente, un buget alocat de 270.000 de lei, acum avem doar 70.000 de lei. În zilele următoare ne vom stabili prioritățile, pentru că nu se pot face prea multe cu acești bani. Activitatea noastră cuprinde supravegherea și prevenirea bolilor infecțioase, vaccinări și dezinfecții. Aproximativ 50% din fonduri se alocau pentru materiale de laborator. Acum, în aceste condiții, cred că ne vom axa mai mult pe munca de informare și prevenție, care este foarte importantă pentru prevenirea bolilor transmisibile”, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului epidemiologic din cadrul DSP Neamț.
Locuitorii județului Neamț vor trebuie să fie foarte atenți, în acest an, la respectarea normelor de igienă personală și a spațiilor.
Asta dacă nu vor să contacteze vreo boală transmisibilă și să riște declanșarea unei epidemii. Și asta pentru că bugetul Serviciului epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a fost redus cu 75% față de anul trecut. În aceste condiții, în cazul apariției unor suspiciuni de boli contagioase, medicii epidemiologi vor re