Solicitarea aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi îi va fi adresată premierului Victor Ponta. Şeful administraţiei judeţene este nemulţumit de faptul că banii publici din sănătate sunt dirijaţi preferenţial către clinica privată de cardiologie, în detrimentul spitalelor braşovene, dar şi a celorlalte unităţi medicale private. Căncescu apreciază că la Braşov, CAS-ul acţionează abuziv, aruncând în blocaj financiar întregul sistem public de sănătate.
Conturile blocate. Instituţia judeţeană a intrat în dispută cu CAS-ul braşovean. Asta din cauza că cele mai importante spitale braşovene: Spitalul Clinic Judeţean, Spitalul de Copii şi Maternitatea au ajuns în criză profundă din cauza că nu au primit bani pentru cazurile rezolvate. Astfel, unităţile medicale au bani doar pentru a supravieţui, însă de trei luni, conturile sunt blocate. „Restantele la utilităţi ajung la valori foarte mari. Aproximativ cinci milioane la Spitalul Judeţean, 1,3 milioane la Spitalul de Copii, 1,8 milioane la Maternitate, deci sume foarte mari, care dacă le-am plăti din bugetul Consiliului Judeţean ar însemna să debalansăm de tot bugetul de investiţii al judeţului. Este imposibil să achităm aceste sume din bugetul public. E clar că o decizie trebuie luată la nivelul CNAS în aşa fel încât aceste blocaje să nu se mai întâmple în timpul anului”, a declarat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consilului Judeţean Braşov.
„Nemulţumirea foarte mare este pentru faptul că banii se dau pentru criterii subiective, pe interese personale – eu sunt convins că acolo sunt interese personale – pentru că se duc către o singură clinică privată. Spitalul nostru public, Spitalul Judeţean pe programul naţional de cardiologie nu a primit niciun ban, s-au dus toţi către clinica privată, măcar dacă se duceau către mai multe spitale private, că şi aici, spitalele pri