Fantomele, liliecii vampir, camera de tortură, catacombele şi legendele personajelor istorice care au trăit în Castelul Corvinilor au fost motive suficiente pentru ca în ultimii ani popularitatea monumentului istoric să crească vertiginos.
Castelul medieval de la Hunedoara a fost inclus în topul celor mai înfricoşătoare obiective turistice din lume, în topul cetăţilor vechi despre care se spune că sunt bântuite, dar şi al celor mai fascinante castele medievale din Europa.
Străinii au fost cei care au clasificat monumentul pe lista atracţiilor turistice destinate unui public amator de senzaţii tari, iar promovarea gratuită a castelului nu poate decât să îi bucure pe actualii administratori ai acestuia.
Potrivit managerului Muzeului Castelului Corvinilor, Flavius Tudor, legendele întunecate vor fi o temă de promovare a monumentului, pentru că mulţi dintre turiştii care îl vizitează o fac în special datorită aurei fantastice cu care se înconjoară castelul. Pentru un astfel de public a fost deschisă expoziţia din camera de tortură şi vor fi create evenimente cum este „noaptea fantomelor”.
De ce castelul este senzaţional pentru străini
Fantomele. Se spune că monumentul istoric la poalele căruia s-a dezvoltat Hunedoara ar fi bântuit de fantome. Faptul nu a fost niciodată confirmat de administratorii muzeului Castelului Corvinilor, totuşi acest lucru nu i-a împiedicat, în urmă cu câţiva ani, pe realizatorii unui show de televiziune din Marea Britanie să prezinte castelul drept unul dintre locurile bântuite de strigoi. Show-ul „The most haunted” prezenta o aventură înfricoşătoare, filmată pas cu pas prin încăperile Castelului Corvinilor, în care protagoniştii acestuia au luat legătura, prin şedinţe de spiritism, cu unul dintre vechii chiriaşi ai castelului, un nobil maghiar al secolelor XIII – XIV. Spectacolul de televiziune