Piperul (negru sau alb) nu numai că dă gust mâncărurilor şi e mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că are şi o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. De exemplu, nu numai că piperul nu dă dureri de stomac, aşa cum se credea până de curând, dar este excelent pentru digestie, iar în multe părţi ale lumii proprietăţile sale antibacteriene sunt puse la treabă pentru a conserva alimente perisabile. Mai mult, piperul este o sursă bună de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K şi fibre.
Experții de la organicfacts.net oferă o listă cu câteva dintre numeroasele calităţi benefice pe care le are mirodenia noastră de zi cu zi.
1. E bun pentru stomac – Piperul creşte nivelul secreţiei de acid din stomac, ajutând astfel digestia şi combatând diareea, constipaţia, balonarea şi crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.
2. Ajută la slăbit – cojitele în care sunt învelite boabele de piper (şi care sunt măcinate o dată cu ele) ajută la dizolvarea celulelor grase şi accelerează arderile metabolice, aşadar, mâncărurile piperate sunt o cale bună de a scădea în greutate.
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.
Piperul (negru sau alb) nu numai că dă gust mâncărurilor şi e mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că are şi o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. De exemplu, nu numai că piperul nu dă dureri de stomac, aşa cum se credea până de curând, dar este excelent pentru digestie, iar în multe părţi ale lumii proprietăţile sale antibacteriene sunt puse la treabă pentru a conserva alimente perisabile. Mai mult, piperul este o sursă bună de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K şi fibre.
Experții de la organicfacts.net oferă o listă cu câteva dintre numeroasele calităţi benefice pe care le are mirodenia noastră de zi cu zi.
1. E bun pentru stomac