Înregistrările care au stat la baza trimiterii în judecată a judecătoarei Anişoara Topor vor fi supuse unei expertize criminalistice, pentru a se verifica autenticitatea lor. Aceasta este singura probă solicitată de judecătoare, care a şi fost admisă.
Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, solicitarea încuviinţării cu probă testimonială a judecătoarelor Mariana Croitoru şi Mirela Diţă, precum şi a lui Marin Vladcău şi Costel Iacob, a fost respinsă, la fel ca şi expertizarea vocii de pe înregistrările audio, folosite ca probe în dosar. Şi probele solicitate de denunţătorul Costel Iacob au fost respinse, respectiv audierea unor martori, singura probă admisă fiind cea cu expertiza criminalistică privind autenticitatea fişierelor audio. Următorul termen de judecată al recursului a fost fixat pentru 29 mai.
Reamintim că pe 6 februarie, magistrata a fost pusă în libertate, după mai bine de un an de arest preventiv. Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, instrumentat de procurorii DNA, în sarcina magistratei s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Aurel Lăduncă, fratele judecătoarei, este acuzat de complicitate la ambele infracţiuni, în formă continuată. Anişoara Topor a fost condamnată, pe fond, la şase ani de închisoare cu executare, iar fratele său la trei ani de închisoare.
În actul de sesizare a instanţei se arată că Anişoara Topor ar fi primit de la afaceristul Costel Iacob bani pentru a da soluţii favorabile într-un dosar în care acesta revendica 13 hectare de teren.
Înregistrările care au stat la baza trimiterii în judecată a judecătoarei Anişoara Topor vor fi supuse unei expertize criminalistice, pentru a se verifica autenticitatea lor. Aceasta este singura probă solicitată de judecătoare, care a ş