Competiţia pentru acordarea de bilete de odihnă şi tratament pentru salariaţii de la Complexul Energetic Oltenia s-a încheiat în defavoarea tuturor participanţilor. După aproape două săptămâni de la deschiderea ofertelor, comisia de licitaţie a decis să anuleze procedura, motivând că niciuna dintre firmele participante nu a prezentat o ofertă valabilă pentru a fi selecţionată.
Toate cele 12 firme care s-au „bătut” pentru cele 13 milioane de lei pentru distribuirea biletelor de odihnă şi tratament au fost descalificate în urma evaluării ofertelor pe care le-au depus. Anunţul a lăsat cu gura căscată participanţii, mai ales că unele firme deja se antepronunţaseră că şi-au adjudecat contractul. Motivul invocat de reprezentanţii companiei a fost acela că nu au fost incluse în ofertă anumite servicii de turism, în speţă anumite hoteluri care trebuiau să constituie viitoare destinaţii turistice pentru mineri. O nouă licitație
Procedurile au fost, astfel, sistate, urmând ca în perioada următoare să fie organizată o nouă licitaţie. Problema este că, până la atribuirea procedurală a unui nou contract, trebuie să treacă aproape două luni, adică abia pe la finele lunii iulie s-ar adjudeca. Acest lucru ar face imposibilă acordarea de bilete de odihnă şi tratament pentru salariaţii companiei în perioada estivală, drept care se anticipează că se va proceda, din nou, la acordarea unor contracte prin negocieri directe doar cu anumite firme.
Interesant este însă că în toată această poveste un rol important îl au şi sindicaliştii din FNME, care au avut o firmă participantă la licitaţie, probabil interesul fiind ca aceasta să iasă câştigătoare. Cum oferta a fost slabă, au reuşit să „convingă” că nici celelalte nu sunt bune, mizând că firma lor, Turism Sind Min, va fi selectată pentru negocierea directă, ca şi în anii anteriori, de altfel.
Competiţia pentru acord