Autorităţile locale din Corabia îşi pun mari speranţe în reamenajarea portului de la Dunăre şi în reabilitarea Cetăţii Sucidava pentru revitalizarea economică a localităţii. Cele două obiective vor fi realizate cu finanţare europeană şi, după finalizare, edilii speră ca oraşul să fie „invadat” de turişti.
Turismul şi atragerea de turişti este soluţia găsită de autorităţile din Corabia pentru dezvoltarea economică a localităţii. Dezvoltarea turismului poate constribui în parte, cred edilii din Corabia, la rezolvarea problemei generate de şomajul ridicat din zonă. Autorităţile mai spun că un aflux de turişti ar genera o dezvoltare a serviciilor turistice, iar tot mai multe persoane şi-ar găsi un loc de muncă. După ce, în anii ’90, au fost desfiinţate marile combinate de prelucrare a produselor agricole, care asigurau mare parte din locurile de muncă din localitate, populaţia a sărăcit, iar procentul şomajului la nivelul oraşului a crescut alarmant.
Primul obiectiv, prin care edilii din Corabia speră să atragă turişti în localitatea lor, este portul la Dunăre, care va fi modernizat şi amenajat printr-un proiect cu fonduri europene.
„Consiliul Judeţean a încheiat un parteneriat cu Primăria Corabia pentru a putea asigura cofinanţarea acestui proiect în valoare de 2,54 milioane euro, fără TVA. Noi, cei de la Corabia, am găsit un sprijin în domnul Paul Stănescu şi în consilierii judeţeni, care au fost de acord ca partea de finanţare de 50 la sută să fie suportată de Consiliul Judeţean. Oraşul Corabia va suporta numai partea de cheltuieli neeligibile-TVA-ul, în valoare de aproximativ 800 de mii de lei”, a declarat Dan Oltean, consilierul personal al primarului din Corabia.
Portul Turistic şi de Agrement Corabia se va întinde pe o suprafaţă de 8.700 de metri pătraţi, iar durata de realizare este de doi ani, până la 31 iulie 2015.