Doctorul Bogdan Ivănescu a prezentat, în emisiunea “Doctor Mit”, de la România TV, ce înseamnă tratamentul cu celule stem recoltate la naştere, cum se recoltează şi ce boli pot fi tratate cu ajutorul acestora.
Doctorul Bogdan Ivănescu spune ce este fals şi ce este adevărat în ceea ce priveşte tratamentul cu celule stem.
Celulele stem se pot transforma în orice tip de celulă a corpului uman!
1. Adevărat 2.Fals
Este aproape incredibil, dar celulele stem sunt cărămizile din care se construieşte corpul uman adică toate cele 200 de tipuri de celule ale organismului provin din celule stem.
Dacă aceste celule par a fi utile încă din burta mamei, haideţi să vedem cât de corectă este următoarea afirmaţie:
Cele mai folositoare celule stem sunt cele recoltate din măduvă!
1. Adevărat 2. Fals
Sunt convins că vă este clar că această afirmaţie este falsă. Pentru a avea succes în terapie este foarte important că celulele stem să fie “proaspete” adică cât mai tinere. Este de asemenea la fel de important ca acestea să fi fost cât mai puţin expuse agenţilor nocivi din mediu, radiaţiilor sau bolilor de care ne lovim pe parcursul vieţii.
Este adevărat sau fals că celulele stem tinere pot fi recoltate oricând pe parcursul vieţii?
1. Adevărat 2.Fals
Este fals. Cel mai bun moment pentru recoltarea celulelor stem tinere este la naştere. Acestea se recoltează atât din vasele de sânge ale cordonului ombilical a nou născutului cât şi din cordonul ombilical în sine.
Medicii spun că procedura de recoltare a celulelor stem la naştere este fără risc pentru mama şi copil. Este oare adevărat sau fals?
1. Adevărat 2.Fals
Este adevărat. Procedura de recoltare a sângelui din cordonul ombilical şi a cordonului în sine durează circa 3 minute, cu mult mai puţin decât îmi va lua mie să vă prezint trusă medicală cu care se face ac