Mai multe persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani după ce au fost muşcate de căpuşe. Mai exact, de la începutul lunii aprilie, 17 persoane s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean după ce au fost muşcate de aceste insecte. Nicio persoană nu a fost suspectată de boala Lyme şi nici nu a avut nevoie de internare în spital. Medicii spun că această boală se manifestă prin apariţia de pete pe piele, dureri articulare, paralizie şi dureri de cap.
Medicii recomandă vrâncenilor ca în cazul în care sunt muşcaţi de căpuşe, să se prezinte de urgenţă la medicul specialist. Sub nicio formă nu trebuie să scoată singuri insecta! „Nu este indicat să se tragă de căpuşă, deoarece capul acesteia rămâne înfipt în piele şi poate declanşa boala Lyme. În condiţiile în care capul căpuşei rămâne înfipt în piele, acesta se scoate de către medicul specialist prin incizie şi se face tratament cu antibiotic timp de 7 zile, în Secţia de Boli Infecţioase. Boala Lyme sau borelioza este o boală infecţioasă produsă de o bacterie. Dacă nu este tratată la timp, duce la afecţiuni neurologice, cardiace, articulare, dar şi oftalmolo-gice. Tratarea acestei boli se face prin administrarea de antibiotice puternice şi prin stimularea imunităţii, în funcţie de gravitatea bolii. Durata minimă a tratamentului este de opt săptămâni“, recomandă medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.
Anul trecut, aproximativ 15 vrânceni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.
Mai multe persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani după ce au fost muşcate de căpuşe. Mai exact, de la începutul lunii aprilie, 17 persoane s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean după ce au fost muşcate de aceste insecte. Nicio persoană nu a fost suspectată de boala Lyme şi nici nu a