Institutul Clinic Fundeni a anunţat astăzi că a finalizat proiectul de extindere şi de modernizare a Secţiei de Transplant, prin creşterea numărului de camere sterile pentru adulţi de la 7 la 11, construcţia şi dotarea a şase camere sterile pentru copii şi schimbarea centralei care gestionează sistemul de presiune pozitivă. Valoarea investiţiei se ridică la 800.000 de euro.
Banii au provenit dintr-o campanie derulată în decembrie 2011 de Asociaţia Salvează Vieţi. Lucrările vor permite tratarea unui număr mai mare de bolnavi de cancer, au precizat specialiştii.
„Din 2001 şi până în prezent, activitatea de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni depăşeşte 450 de proceduri efectuate. Dacă în primii ani făceam maximum unu - două transplanturi anual, între timp, activitatea noastră s-a intensificat. Mulţumită noilor camere sterile, dintre care patru sunt deja active, de la începutul anului 2013 şi până azi au fost realizate un număr record de 44 de proceduri de transplant medular”, a declarat doctorul Alina Tănase, director medical la Institutul Clinic Fundeni.
În funcţie de tipul de procedură, cele 10 noi camere sterile vor permite medicilor să efectueze până la 170 de transplanturi anual, a completat Alina Tănase.
Carmen Uscatu, membru fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă susţine că modernizarea centrului de la Institutul Clinic Fundeni a fost încă un pas în demersul asociaţiei de a îmbunătăţi condiţiile de tratament pentru bolnavii de cancer din România.
Începând cu luna decembrie a anului trecut Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat proiectul “Dar din dar se face VIAŢĂ”, ce are ca obiectiv strângerea a 5 milioane de euro, necesari modernizării secţiilor de radioterapie în cele mai importante centre oncologice din România.
Până acum s-au strâns 400.000 euro prin intermediul donaţiilor obţinute de