Votul prin corespondenţă pentru alegerile pentru conducerea SIF3 Transilvania, programate pentru 20/21 aprilie, se derulează diferit faţă de celelalte SIF-uri, iar acest lucru îi deranjează pe unii dintre acţionari.
Mihai Fercală, preşedintele SIF3, spune însă că procedura este în concordanţă cu regulamentele CNVM.
Acţionarii care deţin peste 500 de acţiuni la SIF Transilvania îşi pot exercita votul prin corespondenţă. Buletinele de vot pentru aceştia includ însă numai punctele de pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 20/21 aprilie 2013 care se votează prin vot deschis, din buletin lipsind punctele ce privesc alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere /Administraţie şi a auditorului, la care acţionarii votează prin vot secret.
Procedura aplicată la celelalte societăţi de in-ves-tiţii finaciare include pe buletinele de vot toate punctele de pe ordinea de zi, indiferent dacă la ele se aplică votul deschis sau cel secret.
Un acţionar SIF3 ne-a spus că, pe lângă buletinul de vot, a primit din partea societăţii o scrisoare cu informaţii neclare privind procedura de vot în cadrul adunărilor generale de la sfârşitul lunii aprilie.
Conducerea SIF Transilvania a inclus şi un model de procedură specială, postat şi pe website-ul societăţii, ce constă în acordarea de puteri discreţionare mandatarului, exclusiv în cazul votului pentru numirea auditorului şi pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie/Consiliului de Supraveghere.
* Mihai Fercală: "Procura specială este conformă cu instrucţiunile date de CNVM"
Dacă un acţionar vrea să voteze prin corespondenţă, punctele de pe ordinea de zi privind candidaţii la Consiliul de Administraţie şi auditorul, acesta poate da o procură unui mandatar care să voteze în numele acţionarului respectiv şi îi poate da mandatarului instrucţiunile necesare,