Ministrul social-democrat al Energiei, Constantin Niţă, absolvent „Magna cum laude” - se putea altfel? - al universităţii-televiziune de mâine prin simpla apăsare a butonului computerului de acasă, a izbutit performanţa ca, în câteva luni de mandat, să pună pe jar întregul sistem energetic. Cu consecinţe previzibile, dar şi foarte probabile, exact în domeniul de care şeful său într-ale social-democraţiei se teme mai ceva decât Necuratul la vederea tămâiei, respectiv scumpirea serviciilor către votantul dâmboviţean.
Dintre măreţele sale relizări, amintesc, doar în treacăt, spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finanţe, mutarea sediilor Transgaz şi Romgaz la Bucureşti, dar şi ideea, aflată doar în stadiul de proiect, privind spargerea Regiei de Activităţi Nucleare, subiecte care, la vremea
respectivă, au făcut mai micile sau mai marile lor istorii. Să nu mai pomenim de preluarea în sistemul energetic a energiei produse de Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara, iniţiativă înghiţită de Executiv precum pelicanul peştele, fără vreo prealabilă dezbatere publică.
Fără îndoială, această ultimă măsură va conduce către preluarea energiei scumpe, ceea ce se va reflecta, în final, în facturile consumatorilor, care vor creşte, probabil simţitor.
Pare, aşadar, că distinsul ministru Niţă face alte jocuri. Din păcate pentru el, se pare că nici la atât nu-l duce capul.
Ministrul social-democrat al Energiei, Constantin Niţă, absolvent „Magna cum laude” - se putea altfel? - al universităţii-televiziune de mâine prin simpla apăsare a butonului computerului de acasă, a izbutit performanţa ca, în câteva luni de mandat, să pună pe jar întregul sistem energetic. Cu consecinţe previzibile, dar şi foarte probabile, exact în domeniul de care şeful său într-ale social-democraţiei se teme mai ceva decât Necuratul l