Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat, marti, ca formatiunea sa nu va sustine o eventuala motiune de cenzura pe subiectul retrocedarilor. PDL a declarat ca intentioneaza sa depuna motiune, insa mai are nevoie de semnaturi de la UDMR si PP-DD.
Decizia UDMR a venit dupa ce liderii maghiari s-au intalnit marti cu premierul Victor Ponta.
"Prin vot am decis ca nu vom semna o motiune de cenzura pentru ca nimeni nu ne-a prezentat un text concret.
Nu am vorbit de altceva in afara de retrocedari (cu premierul Victor Ponta - n.r.), am spus ca nu vom semna o motiune de cenzura", a declarat presedintele UDMR.
Motiune de cenzura pe Legea retrocedarilor: UDMR negociaza daca semneaza sau nu
Kelemen Hunor s-a declarat multumit ca amendamentele UDMR la Legea retrocedarilor au fost preluate "in buna parte".
PDL ar vrea sa depuna motiune de cenzura, dar deocamdata nu poate
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca se poarta discutii cu liderii celorlalte partide parlamentare din Opozitie pentru a se putea depune motiune de cenzura dupa ce guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea retrocedarilor.
Blaga a precizat ca discutiile sunt purtate intre liderii de grupuri de la Camera Deputatilor, iar el personal a discutat cu presedintele UDMR Kelemen Hunor, dar a constatat ca "UDMR nu are un punct de vedere conturat".
Presedintele PDL a subliniat faptul ca numarul redus de parlamentari democrat-liberali nu permite depunerea unei motiuni de cenzura, fiind nevoie de toate cele trei formatiuni de Opozitie, adica si de UDMR si PP-DD. Conform mass-media, PDL mai are nevoie de circa 70 de semnaturi pentru a putea depune motiunea.
Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat, marti, ca formatiunea sa nu va sustine o eventuala motiune de cenzura pe subiectul retroced