Ludovico Einaudi, Miloš Karadaglić, Julia Lezhneva – trei nume aparent fără nici o legătură (și nici nu știu cît de cunoscute în România), și trei artiști din muzica clasică ce scriu sau vor scrie recorduri.
Ludovico Einaudi și In a time lapse
Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați compozitori de muzică clasică contemporană la nivel global. S-a născut în Italia, în urmă cu 57 de ani, iar bunicul lui a fost președintele Italiei între 1948 și 1955. A studiat la Conservatorul „Giuseppe Verdi“ din Milano, cu unul dintre cei mai respectați compozitori italieni ai secolului XX – Luciano Berio. Este în același timp pianist și compozitor, iar discurile lui se bucură de un succes remarcabil, deși ceea ce scrie el este, fără dubiu, muzică clasică. Se numește Ludovico Einaudi.
DE ACELASI AUTOR Cecilia Bartoli este Norma Olafur Arnalds, Daniel Hope şi Giuliano Carmignola Îi cunoaşteţi? Myung-Whun Chung, Jan Lisiecki, Julia Fischer Debut de aprilie cu 4 discuri ieşite din comun Din păcate, cunosc renumele nu prea fericit de care se bucură în general compozitorii de muzică clasică contemporană. (De fapt, știți să numiți vreunul?) Așa că povestea de succes al lui Ludovico Einaudi poate părea cel puțin bizară în acest context. Însă Ludovico Einaudi își merită faima și fanii, pentru că muzica lui are toate ingredientele de care are nevoie pentru a vorbi omului contemporan de astăzi, acelui om care încă mai caută, într-o muzică sau într-o carte bună, un refugiu în fața vieții stresante și, uneori, dezamăgitoare.
Așa este și cel mai nou album al lui Ludovico Einaudi – In a time lapse (apărut pe 21 ianuarie 2013 și disponibil acum și în România la magazinele de specialitate, cum ar fi Librăriile Humanitas, sau pe site-ul www.getmusic.ro): lucrări pentru pian și orchestră, într-un stil specific lui Ludovico Einaudi – consonant