Liderii Clujului şi-au trasat un câmp de bătaie între palate şi se acuză reciproc de politizare a cazului retrocedărilor de la Palocsay. În tot acest timp oamenii cu sentinţe definitive sunt purtaţi pe holurile primăriei cu promisiuni.
Primarul de Cluj spune că nu e subordonatul prefectului şi nu va retroceda terenurile din fosta livadă Palocsay la presiunile oamenilor. Tot primarul spune că imediat cei care au actele în regulă vor fi puşi în posesie. În realitate, proprietarii au sentinţe definitive şi amenzi judiciare de 50 de lei pe zi care primăria trebuie să le plătească din banii clujenilor pentru că nu i-a pus în posesie.
O amendă de 20.000 de lei asumată de prefectul Gheroghe Vuşcan în 11 aprilie şi aplicată primarul de Cluj în calitate de conducător legal al Comsiei Locale de Fond Funciar, pe care ceilaţi prefecţi nu şi-au asumat-o, deşi încă din 2007 primăria Cluj-Napoca era codaşa judeţului cu peste 4.000 de dosare de fond funciar nesoluţionate pe legea 247 din 247, dar şi cu restanţe pe Legea 18 din 1991, a mutat cazul retrocedărilor de la Palocsay pe un câmp de luptă virtual trasat între palatele primăriei şi prefecturii clujene.
Primarul Boc a declarat la începutul săptămânii că amenda este una politică şi a afirmat că nu va retroceda terenuri la presiunea prefectului.
Prefectul a ieşit, public, ieri, cu documente justificative prin care a demonstrat că primăria refuză să respecte legea: o sentinţă definitivă pe numele Roxana Ţiclete, nepusă în aplicare, caz în care primăria a răspuns prefecturii după cinci luni, la o adresă din 12 noiembrie. „Vrem ca legea să nu fie opţională. Anexele cu persoanele îndreptăţite să primească teren sunt validate de ani buni. Primarul de Cluj ne minte cu neruşinare. Vremea minciunilor a trecut. Încă din 2010 prefectul de atunci, Florin Stamatian a somat primăria să-şi facă treaba. Cred că acel av