Comisia senatorială care va investiga procurorii DNA care documentează dosarul judecătoarei Gabriela Bîrsan - urmărită penal pentru corupţie - şi-a început activitatea. Deşi anunţat preşedinte, iniţiatorul comisiei, senatorul Sorin Roşca Stănescu, a fost ales vicepreşedinte. Potrivit statutul comisiei, la audieri vor fi chemaţi toţi cei implicaţi în acest caz, adică procurorii DNA. Senatorul PNL spune că nu s-a decis oficial citarea procurorilor DNA, dar că, în opinia sa, din punct de vedere legal nu există niciun impediment ca aceştia să dea cu subsemnatul la Parlament.
Senatorul PSD Georgică Severin, şeful comisiei
După ce Senatul a aprobat săptămâna trecută înfiinţarea unei comisii de anchetă a procurorilor DNA la solicitarea senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, comisia a avut marţi prima şedinţă. Comisia este condusă acum de către senatorul PSD Georgică Severin.
Comisia înfiinţată de Senat are următoarele obiective:
- inventarierea şi studierea tuturor documentelor privind cazul Birsan,
- verificarea modului în care s-au dat interceptările,
- audierea tituror celor implicaţi.
Altfel spus, la comisie vor fi chemaţi să dea cu subsemantul procurorii DNA care au investigat cazul, dar şi reprezentanţi ai SRI şi ai Curţii Supreme.
SRS: Procurorii pot fi audiaţi de parlamentari
Roşca Stănescu a declarat pentru gândul că în prima şedinţa a fost aprobat regulamentul de funcţionare şi conducerea comisiei. ”După ce membrii comisiei vor primi documentele iniţiale ale cazului Bîrsan, comisia va decide cum vom proceda”, a precizat Roşca Stănescu.
În acest moment, comisia nu a decis oficial să îi citeze pe procurorii DNA, dar Roşca Stănescu este de părere că trebuie să fie citate ”toate persoanele care au o legătură cu acest caz”. Senatorul PNL spune că, în opinia sa, de principiu procurorii pot fi anchetaţi de