Analizând conflictul care poate scinda PL-ul, Nicolae Negru de la „Jurnal de Chişinău” îşi îndreaptă criticile asupra reacţiei de răspuns a lui Dorin Chirtoacă la demersul reformatorilor partidului. Potrivit dlui Negru, „unchiul reprezintă trecutul, nepotul este speranţa, viitorul Partidului Liberal, viitorul politicii moldoveneşti în general. Pe el au mizat, pe el l-au dorit reformatorii în fruntea partidului”. Chirtoacă, însă, a dezamăgit enorm, crede editorialistul, pentru că el nu a procedat ca un liberal, ca un democrat, el s-a arătat un imitator al unchiului său, care este liberal în vorbe, dar dictator în fapte”. În fine, Chirtoacă a demonstrat că e în primul rând nepot, nu politician, crede dl Negru.
Editorialistul Constantin Tănase ia, în „Timpul”, partea lui Mihai Ghimpu în faţa acuzaţiilor reformatorilor că Ghimpu ar fi un dictator. „Sunt convins că liderul PL, M. Ghimpu, e un dictator, iar PL e un partid dictatorial, un fel de SRL”, spune Tănase, „dar - se întreabă el - oare numai M. Ghimpu e dictator, stă prost la capitolul dialog cu colegii? Oare numai PL e un partid dictatorial? Oare ceilalţi lideri de partide, într-o măsură mai mare, nu sunt dictatori care stau prost la capitolul dialog cu colegii? Oare nu toate partidele noastre sunt dictatoriale, un fel de sereleuri, conduse cu o mână de fier?”.
Ziarul „Adevărul” publică astăzi rezultatul unei analize a licitaţiilor de anul trecut pentru lucrările finanţate din Fondul Rutier. În 2012, acest fond a trecut pentru prima dată de cota de un miliard de lei, în acest an va constitui 1,23 miliarde, aşa că Ion Preaşcă de la această publicaţie a căutat să vadă care sunt firmele care obţin cele mai multe contracte finanţate din aceşti bani publici.
Ce a descoperit? Jumătate din miliard ar fi ajuns la10 firme, multe legate de numele unor actuali sau foşti polit