Securitatea pe Internet a devenit una dintre cele mai mari probleme in acest moment, in ultima luna avand loc cele mai mari atacuri cibernetice din istorie.
Utilizatorii de Internet nu sunt urmariti neaparat de hackeri, ci de companiile pentru care informatiile despre consum si obiceiuri sunt esentiale, ajutandu-le in campaniile de marketing si vanzari.
Iata care sunt cele mai mari amenintari online, in acest an, potrivit PC World:
Cookies
Probabil ati observat, in ultima perioada, ca majoritatea site-urilor va avertizeaza ca sunt folosite programele de tip cookie, ce monitorizeaza obiceiurile de browsing. Avertizarea a fost o cerinta din partea Uniunii Europene, in vederea protejarii informatiilor private.
Daca, in urma cu cinci ani, site-urile aveau, de regula, un singur astfel de program, acum fiecare are peste 50, construind, astfel, un profil foarte detaliat al utilizatorului respectiv. Acestea sunt invizibile pentru utilizator, care, de multe ori, nici nu isi da seama ca orice acceseaza pe Internet este monitorizat de cineva.
In 2012, in Statele Unite a fost propusa o lege care includea si interzicerea folosirii acestor programe fara acceptul utilizatorului. Totusi, aceasta nu a intrat in vigoare inca, iar companiile sustin ca monitorizarea datelor este esentiala pentru afacerile lor.
Datele din cloud
Usurinta accesarii datelor personale de pe orice terminal, de oriunde in lume, a condus la cresterea popularitatii serviciilor de tip cloud. Trebuie, insa, inteles faptul ca serverul pe care sunt stocate informatiile nu apartine utilizatorului, ci companiei care furnizeaza serviciul, iar datele nu beneficiaza de aceeasi protectie in fata legii precum cele stocate pe propriul calculator, tableta sau smartphone.
Informatiile privind locul in care ne aflam
@