În România, între 2003 şi 2012 ponderea femeilor în consiliile de administraţie a scăzut de la 20% la 10%. Mai mult decât atât, în ţara noastră, spre deosebire de cele mai multe state din Uniunea Europeană, nu s-au luat nici un fel de măsuri pentru a se asigura reprezentativitatea femeilor în poziţii de decizie. Pentru a promova şi contribui la îmbunătăţirea şanselor profesionale ale doamnelor care lucrează în ţara noastră, zece femei de carieră au fondat în 2012 Asociaţia European Professional Women Network România (EPWNRo), ca filială a reţelei internaţionale European Professional Women’s Network.
Femei împlinite profesional, puternice, dornice să ajute au organizat anul trecut şase evenimente în cadrul cărora peste 500 de participante au învăţat din experienţa unor top-manageri. Anul acesta, în programul asociaţiei sunt cuprinse cursuri de mentorat, dar şi sesiuni deschise de dialog. „Pentru a contribui la dezvoltarea tinerelor femei acţionăm în două direcţii. Prima e reprezentată de programul de mentorat, în cadrul căruia membrele noastre împărtăşesc din experienţa lor unor tinere aflate la început de carieră. A doua direcţie constă în seria de sesiuni deschise în care ne adresăm tinerilor din companii, abordând problematica diversităţii organizaţionale şi importanţa eliminării diferenţelor de gen în companii.”, spune Lavinia Raşcă, preşedintele EPWNRo.
Dacă există sau nu discriminări de gen în companiile din România sau dacă femeile pot concura de pe aceeaşi poziţie cu bărbaţii pentru un job de top, membrele EPWNRo au aflat din propriile experienţe.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro
În România, între 2003 şi 2012 ponderea femeilor în consiliile de administraţie a scăzut de la 20% la 10%. Mai mult decât atât, în ţara noastră, spre deosebire de cele mai multe state din Uniunea Europeană, nu s-au luat nici un fel de mă