La data de 13.04. a.c., ora 20.30, pe DN 29A, pe raza comunei Adâncata, poliţiştii au oprit pentru control autoutilitara condusă de Constantin T., de 35 de ani, din comuna Răchitoasa, judeţul Bacău, care a declarat că transportă 7.500 kg zahăr vrac, ambalat în saci de 50 kg. Cel în cauză a prezentat pentru control un aviz de însoţire a mărfii eliberat de o societate comercială din comuna Traian, judeţul Bacău, în care era trecută cantitatea de 7.500 kg zahăr vrac, fără a fi specificată data transportului.
Fiind întrebat despre provenienţa mărfii, Constantin T. a declarat că a încărcat zahărul de la o persoană al cărei nume nu îl cunoaşte, din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, şi că urma să-l transporte în comuna Traian, la sediul societăţii. Nu avea la el alte documente de însoţire sau provenienţă a mărfii.
Autoutilitara a fost parcată şi sigilată la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni, urmând ca ulterior să se stabilească cantitatea exactă de zahăr transportată şi provenienţa acesteia.
„Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava, care au continuat verificările, stabilind următoarele: Costel C., de 30 de ani, din municipiul Bacău, administratorul unei societăţi comerciale din Bacău, a precizat că zahărul provine de la o societate comercială din localitate, prezentând pentru justificare o factură în care apare înscrisă ca destinatar o societate comercială din Focşani. Fiind efectuate verificări în baza de date a Gărzii Financiare, a rezultat că între cele două societăţi nu au existat relaţii comerciale în această perioadă. Întrucât din verificările efectuate atât în baza de date, cât şi în teren Costel C. nu a putut justifica provenienţa acestei cantităţi de zahăr, a fost sancţionat contravenţional cu 20.000 lei, conform prevederilor art. 1, lit. e, din Legea nr. 12/1990 şi s-a procedat la rid