Companiile din Regatul Belgiei sunt interesate de domenii precum outsourcing ori logistică, însă sunt nemulţumite de instabilitatea legislativă din România. Ele vor respectarea statului de drept, a declarat, la Cluj, ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke. El a ţinut o conferinţă pe tema diplomaţiei economice la Facultatea de Sturdii Europene din Cluj.
Companiile belgiene doresc să investească în continuare în România, însă reprezentanţii lor vor mai multă predictibilitate legislativă şi respectarea statului de drept, a declarant ambasadorul Belgiei, Philippe Beke. El a declarat că unul dintre domeniile de interes major pentru aceste companii belgiene este producţia de programe informatice în regim outsourcing.
“România şi Belgia sunt amândouă membre ale Uniunii Europene, amândouă au interese comune pentru pieţele externe, trebuie deci să colaboreze pentru a găsi debuşee în afara Uniunii Europene, cu experienţa lor, cu ştiinţa de a face lucrurile să meargă şi cu politica de elaborare a unor noi produse căutate în toată lumea. Iată de ce există între universităţile belgiene şi universităţile româneşti acorduri de cercetare ştiinţifică, proiecte comune”
România este interesantă şi pentru companiile belgienecare doresc să investească în domenii precum logistica ori să transforme România într-o adevărată bază pentru exporturile pe piaţa regională a Europei Centrale şi de Sud-Est. Însă, pentru a atrage şi mai multe investiţii, România trebuie să îşi dezvolte infrastructura, a spus Philippe Beke.
„Este util să observăm faptul că anumite societăţi au descoperit faptul că în această zonă a Europei de Sud-Est, care include Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, Turcia, Grecia poate fi o destinaţie pentru exporturile belgiene, de aceea au dezvoltat o strategie de export. Pe de altă parte, în vestul României, mai ales în Banat, există oportunit