News Berea contribuie la eliberarea în creier a unei substanţe chimice - dopamină, supranumită substanţa fericirii - care îi determină pe oameni să îşi dorească să consume şi mai mult din această băutură, afirmă cercetătorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite, informează dailymail.co.uk.
Gustul de bere - chiar varietăţile fără alcool - poate să stimuleze producţia de dopamină din creier, afirmă savanţii americani.
Persoanele în ale căror familii au existat cazuri de alcoolism prezintă concentraţii mai mari de dopamină - un neurotransmiţător asociat cu centrii cerebrali ai recompensei şi ai plăcerii.
Medicul Karen Kareken, de la Indiana Alcohol Research Center, implicată în acest studiu, a spus: "Credem că acesta este primul experiment pe oameni care a arătat că un singur pahar cu bere, fără niciun efect de intoxicaţie cauzat de alcool, poate să stimuleze activitatea dopaminei în centrii cerebrali ai recompensei".
Studiul a fost realizat prin scanarea creierelor a 49 bărbaţi, după ce aceştia au băut bere şi după ce băuseră Gatorade, o băutură pentru sportivi.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
News Berea contribuie la eliberarea în creier a unei substanţe chimice - dopamină, supranumită substanţa fericirii - care îi determină pe oameni să îşi dorească să consume şi mai mult din această băutură, afirmă cercetătorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite, informează dailymail.co.uk.
Gustul de bere - chiar varietăţile fără alcool - poate să stimuleze producţia de dopamină din creier, afirmă savanţii americani.
Persoanele în ale căror familii au existat cazuri de alcoolism prezintă concentraţii mai mari de dopamină - un neurotransmiţător asociat cu centrii cerebrali ai recompensei şi ai plăcerii.
Medicul Karen Kareken, de la Indiana Alcohol Research Center, implica