Atentatul care a avut loc luni, la Maratonul de la Boston, este ultimul dintr-un lung şir de atacuri teroriste care au atins de-a lungul vremii evenimentele sportive. Crezând că dacă îşi leagă numele de competiţii populare îşi vor atinge mai uşor scopurile, teroriştii nu s-au sfiit să atenteze în unele cazuri chiar la viaţa sportivilor.
Masacrul de la Munchen 1972
Ziua de 5 septembrie 1972 este cea mai neagră din istoria Jocurilor Olimpice. În zorii acelei zilei, opt membri ai grupării teroriste palestiniene Septembrie Negru, îmbrăcaţi în treninguri negre şi purtând sacoşe pline cu armament au pătruns în clădirea în care se afla cazată delegaţia israeliană şi a deschis focul împotriva celor care se aflau înăuntru. Masacrul s-a soldat cu moartea a 11 membri ai delegaţiei israeliene şi a unui poliţist vest-german. Întrecerile olimpice au fost suspendate pentru o zi, iar echipa Israelului a abandonat Olimpiada.
Bomba de la JO de la Atlanta 1996
Pe 27 septembrie 1996 în Parcul Olimpic, la Atlanta, exploda o bombă artizanală care a ucis două persoane şi a ucis alte 112. Câteva mii de persoane se aflau adunate pentru a vedea concertul formaţiei Jack Mack and the Heart Attack, fără să ştie că o bombă se afla chiar în mijlocul lor, într-un rucsac militar. Pachetul suspect a fost observat de agentul de pază Richard Jewell, care a sunat la 911 şi a început evacuarea oamenilor, însă deflagraţia s-a soldat totuşi cu victime. Fără intervenţia lui Jewell şi a colegilor săi numărul morţilor şi răniţilor ar fi fost mult mai mare. Atentatorul a fost Eric Rupert Rudolph, un militant de extremă dreapta, care a fost condamnat în 2005 la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.
Bombă lângă Santiago Bernabeu 2002
Pe 1 mai 2002, cu câteva ore înainte de startul semifinalei de Liga Campionilor dintre Rea