Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, i-a sesizat, miercuri, premierului Victor Ponta că este necesar un nou sediu în care să funcţioneze Instanţa Supremă şi l-a invitat să vină să vadă în ce condiţii lucrează judecătorii, Ponta răspunzând că ar vrea să aibă rezolvată problema atunci când va da curs invitaţiei.
Livia Stanciu a ridicat problema sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în discuţiile care au avut loc la şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat şi premierul Victor Ponta.
Livia Stanciu a spus că l-ar invita într-o zi pe premier la sediul Curţii Supreme, pentru ca acesta să vadă cum se lucrează la Instanţa Supremă, precizând că în prezent, în fiecare birou lucrează câte patru-cinci judecători sau aproximativ 13 magistraţi asistenţi.
Ponta i-a răspuns că doreşte să aibă rezolvată şi problema banilor când va da curs invitaţiei, adăugând că de la 1 ianuarie 2014 s-ar putea accesa şi fonduri europene pentru sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Livia Stanciu a precizat că Instanţa Supremă a obţinut ca sediu secundar fostul sediu al Ambasadei Americii care se află în vecinătatea ICCJ. Ea a sugerat că ar putea avea loc şi o discuţie cu Academia Română, al cărei sediu de pe Calea 13 Septembrie, vizavi de Senat, are trei mari corpuri, în fiecare putând intra o mie de persoane.
Judecătorul Mircea Aron a adus în schimb în discuţie Palatul de Justiţie, actualul sediu al Curţii de Apel Bucureşti, spunând că acesta a fost construit pentru cea mai înaltă instanţă, însă premierul i-a răspuns, glumind, că nu doreşte să-şi asume un conflict între ICCJ şi Curtea de Apel Bucureşti.
Judecătorul Adrian Bordea i-a mai semnalat premierului că pentru aplicarea noilor coduri va fi necesar un aflux de personal. @N_