Uitați de pastilele cu vitamina A și începeți să mâncați morcov crud este îndemnul nutriționiștilor. Morcovul este un aliment care nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică pentru că aduce un imens aport sănătății umane. Așa cum ginsengul este panaceul Orientului Mijlociu, morcovul este folosit ca remediu pentru foarte multe boli pe toate meridianele lumii.
Morcovul este o legumă care se găseşte uşor tot timpul anului, însă nu toţi morcovii sunt la fel de gustoşi şi sănătoşi, de aceea orientează-te către cei naturali, bio, netrataţi cu diverse chimicale. Ca să te bucuri de toate beneficiile date de consumul de morcov, alege întotdeauna morcovi cu tulpina şi frunze verzi, care să fie bine definiţi, netezi şi tari, de culoare portocaliu deschis, nepătaţi. Povestea morcovului este una misterioasă pentru că anumiți specialiști tind să creadă că rădăcinoasa a fost semnalată pentru prima dată pe teritoriul actualului Afganistan, în timp ce alţii susţin că ar fi originar din bazinul Mării Mediterane, la fel ca rudele sale – pătrunjelul, ţelina sau leuşteanul. Cu toate că locul de baștină al morcovului rămâne necunoscut, proprietăţile sale curative sunt impresionante și trebuie cunoscute de toată lumea.
1. Morcovul îmbunătățește vederea
Morcovul este bogat în beta-caroten și odată introdus în organism, ficatul transformă această substanță în vitamina A. Această substanţă ajută la îmbunătățirea vederii, dar și apără împotriva degenerescenței maculare. Studiile arată că cei care consumă morcov regulat au cu 40% șanse mai puține ca să dezvolte diverse probleme de vedere.
2. Morcovul previne cancerul
Cercetările arată că morcovul previne cancerul de colon, de sân, cât și pe cel pulmonar. Un ingredient special, numit falkarinol, este cel care are proprietăți miraculoase împotriva tumorilor canceroase.
3. Morcovul luptă cu îmbătrânirea @N