Piraeus Bank Grecia a vândut miercuri subsidiara ATE Bank din România unor investitori români, pentru aproximativ 10 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse din filiala locală a băncii greceşti.
"Cumpărătorii români au preluat doar autorizaţia băncii, împreună cu infrastructura şi capitalul social, iar bilanţul ATE Bank va fi absorbit de Piraeus", au declarat sursele citate.
Agenţia MEDIAFAX a publicat în luna octombrie a anului trecut că ATE Bank România, preluată la mijlocul anului trecut de Piraeus Bank, va fi cumpărată parţial de câţiva investitori români şi capitalizată iniţial până la 60 de milioane de euro, urmând ca în 2013 să fie atraşi mai mulţi investitori, inclusiv SIF-urile, iar capitalurile să ajungă la 200 milioane euro.
În toamna anului trecut a apărut în piaţă informaţia că un grup format din peste zece oameni de afaceri, printre care se vehiculau nume precum Gruia Stoica sau Dorel Umbrărescu, la care se alăturau cele cinci societăţi de investiţii financiare, va prelua afacerea ATE Bank în România.
Surse spuneau atunci însă că tranzacţia va fi realizată de un număr minim de investitori, urmând ca ulterior să se deschidă posibilitatea şi altor oameni de afaceri să investească, inclusiv societăţilor de investiţii financiare.
Noua bancă ar urma să fie condusă de fostul prim-vicepreşedinte Raiffeisen Bank Marinel Burduja, care este şi artizanul negocierilor. Burduja nu a putu fi contactat.
Burduja a fost numit luni în Consiliul de Administraţie al Leumi Bank, decizie confirmată atât de el, cât şi de oficialii băncii. Numirea lui Burduja în Consiliul de Administraţie al băncii ar putea sugera că israelienii de la Leumi sunt dispuşi să renunţe la filiala din România în cazul unei oferte oportune.
La mijlocul anului trecut, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele d