Este definit ca primul pictor din România care a creat prima pictură în ulei realizată în tehnica 3D. Recunoaşte că este dificil să fii artist în România, însă are dorinţa şi ambiţia de a da picturii tridimensionale statutul de operă de artă.
Pe Daniel Relenschi, un tânăr din Botoşani, cu un talent polivalent, l-am întâlnit la un magazin de antichităţi din Centrul Vechi, magazin devenit noul său loc de creaţie. Am vorbit despre tehnica 3D, despre măiestria în artă, dar şi despre “tuşele viitoare”.
Începutul întâlnirii nu putea fi decât cu un tablou. Mi-a prezentat o lucrare, în curs de finalizare, parte a unui nou proiect la care lucrează, bazat pe ideea de “oameni-fluture”.
"Am pornit o temă-oamenii fluture... de la visul fiecărui om de a zbura... de mult ori visez că zbor peste munţi şi m-a inspirat acest fapt şi m-am gândit că trebuie să îl transpun cumva în pictură" , şi-a motivat Daniel proaspăta lucrare.
Vrei să faci o serie?
Am câteva lucrări făcute deja... e o temă a mea pe care o tot dezvolt...oameni-fluture în diverse ipostaze.
Te gândeşti la o expoziţie proprie?
Prima mea expoziţie a fost în 2008, "Botoşanii de altă dată". Nu am avut, de ce să nu recunosc, am primit comenzi şi nu am avut timp să îl aloc pentru expoziţie. Spunea un poet că el nu stă să lucreze o serie de poezii pentru că asta o fac începătorii. O să fiu oportunist, să zicem că nu sunt un începător sau un novice şi voi aduna într-o expoziţie mai multe lucrări făcute de-a lungul timpului. Nu am timp să mi-l aloc pentru o expoziţie.
Vorbeşte-mi puţin despre tehnica 3D pe care o foloseşti în pictură. Ai mai multe stiluri de 3D?
Da, se poate frontal sau lateral. De obicei există un unghi de 45 de grade, dar acesta se poate şi micşora, depinde de suprafaţa lucrării. Spre exemplu pe asfalt sau pardoseală unghiul poate fi şi de 30 de grade.
În