Săptămâna trecută, doi reprezentanți ai Primăriei Roman și 20 de voluntari ai “People to People” au plantat în ștrandul din Roman, pe o porțiune de 500 de metri liniari, 750 de puieți de salcâm. Gestul lor oferă șansă ștrandului din Roman și, pe termen lung, va duce la existența unei perdele de protecție de-a lungul digului și în interiorul ștrandului.
Munca trebuie respectată. Mai ales atunci când vine vorba despre munca unor voluntari, respectul ar trebui să fie dublat dorința de a face la fel. Sau, măcar, de a păstra ceea ce au făcut alții. Săptămâna trecută, doi reprezentanți ai Primăriei Roman și 20 de voluntari ai “People to People” au plantat în ștrandul din Roman, pe o porțiune de 500 de metri liniari, 750 de puieți de salcâm. Gestul lor oferă șansă ștrandului din Roman și, pe termen lung, va duce la existența unei perdele de protecție de-a lungul digului și în interiorul ștrandului.
“A fost prima acțiune de acest gen la care am participat. Ar fi trebuit să mai mergem la o acțiune similară, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Roman, dar nu am mai fost, din cauza vremii”, a afirmat Andrei Corduneanu, președintele Asociației “People to People”.
“Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor acestei organizații – cei mai mulți elevi de liceu -, care au dovedit că au spirit civic, că sunt alături de orașul lor și că-l respectă. Au venit și au muncit, nici nu și-au făcut publicitate pentru a impresiona cu acíunea lor. Îi felicit pe părinții și pe profesorii lor”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Din păcate, munca unor tineri, asemeni voluntarilor “People to People”, a fost, adesea, anulată de inconștiența unor romașcani certați cu bunul-simț și fără respect față de semeni și comunitate. Anul trecut, o parte însemnată a puieților a fost distrusă de teribiliști și “șmecheri”.
Anul acesta, în Roman