O singură cerere pentru înfiinţarea de puncte de sacrificare a mieilor a fost depusă la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS), potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Ioan Penţea.
Anul acesta, o singură cerere pentru înfiinţarea unui punct de sacrificarea mieilor a fost depusă la DSVSA Sibiu, în Mediaş. Potrivit legii, sacrificarea mieilor destinaţi comercializării se desfăşoară doar în abatoare autorizate, iar în perioada Sărbătorii Paştelui, dată fiind tradiţia de a avea carne de miel pe masă, se pot înfiinţa, la cerere, puncte provizorii de sacrificare a mieilor.
”Miei se vor sacrifica în cele trei abatoare autorizate, la Bungard, Sibiu şi Mediaş şi la Mediaş a mai fost depusă o cerere pentru înfiinţarea unui punct suplimentar de sacrificare în piaţa centrală. Aşteptăm până sâmbătă să vedem dacă mai primim cereri şi se fac verificările de personalul de specialitate şi se autorizează aceste puncte pentru perioada 22aprilie – 4 mai, cu asistenţă sanitar-veterinară de specialitate”, a declarat dr. Ioan Penţea miercuri, 17 aprilie.
Anul trecut au fost autorizate pentru perioada Sărbătorii Paştelui cinci astfel de puncte de sacrificare a mieilor în judeţ. Potrivit DSVSA, în judeţul Sibiu s-au sacrificat anul trecut aproximativ patru mii de miei. Sacrificafea mieilor la domiciliul persoanelor fizice este permisă doar dacă aceştia sunt destinaţi doar consumului propriu.
O singură cerere pentru înfiinţarea de puncte de sacrificare a mieilor a fost depusă la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS), potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Ioan Penţea.
Anul acesta, o singură cerere pentru înfiinţarea unui punct de sacrificarea mieilor a fost depusă la DSVSA Sibiu, în Mediaş. Potrivit legii, sacrificarea mieilor