Vezi
Vremuri grele pentru agentii economici din Maramures. Prelungirea crizei economice a facut ca mare parte dintre afacerile derulate in judet sa inregistreze scaderi drastice ale profiturilor iar patronii au inceput sa acumuleze datorii. Unii intreprinzatori reusesc cu greu sa se redreseze, insa altii se vad nevoiti sa puna lacatul. La aceasta ora, exista foarte multe procese pe rolul instantei maramuresene pentru recuperarea restantelor de la diverse firme falimentare. Exista insa si sute de masuri de poprire sau executare silita, dispuse de catre finantisti.
Potrivit oficialilor Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Maramures, in acest moment sunt aplicate aproape 200 de sechestre in judet. Si suma care trebuie recuperata este foarte mare. Din vanzarile de bunuri sau de proprietati recuperate de la firme, finantistii maramureseni au de recuperat zeci de milioane de lei.
„La data actuala avem 101 sechestre pentru bunuri mobile si 95 sechestre pentru bunuri imobile, pentru o valoare totala a creantelor fiscale neachitate la termen de peste 52 de milioane de lei . De multe ori, mare parte a bunurilor lor sunt aduse drept garantie la creditele pe care le solicita pentru desfasurarea activitatii. Atunci, noi ne orientam daca nu au alte bunuri sa punem si sechestru de gradul II”, a explicat, pentru eMaramures, adjunctul DGFP Maramures, Stefan Libotean.
Pe lista bunurilor scoase la vanzare de catre finantisti pentru recuperarea datoriilor de la firme se numara proprietati imobiliare, autovehicule, dar si aparatura din birourile inchise ale fostilor patroni.
„ Sunt si apartamente, sunt si cladiri unde isi desfasoara agentii economici activitatea, iar la bunuri mobile ne orientam in special spre bunuri care ar putea sa fie valorificate: sunt automobile, masini de transport marfa, transport persoane, avem si m