Fratele europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, generalul în rezervă Marcu Tudor, riscă să rămână fără casa de serviciu pe care a cumpărat-o de la MApN, odată cu ceilalţi generali cercetaţi în dosarul achiziţiei locuinţelor de serviciu de la minister, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, în dosarul deschis de procurorii militari de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în care sunt cercetaţi mai mulţi generali, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alte persoane cu funcţii de conducere în MApN, figurează şi numele fratele lui Corneliu Vadim Tudor - generalul în rezervă Marcu Tudor, care a primit, şi el, o locuinţă de serviciu de la MApN, în strada Mihai Eminescu nr. 102-104, casa fiind cumpărată ulterior de către acesta.
Aceleaşi surse au precizat că fratele liderului PRM nu este pus sub învinuire în acest dosar, însă procurorii cercetează modul în care acesta a primit dreptul de a cumpăra locuinţa respectivă.
Sursele citate arată că, potrivit unui ordin din 2000 emis de ministrul Apărării, nu puteau fi atribuite şi închiriate locuinţe de serviciu cadrelor militare aflate în rezervă. "Cadrele militare în rezervă, cum este şi cazul generalui Tudor, nu puteau astfel să primească locuinţe de serviciu. Acestea puteau fi atribuite şi închiriate doar cadrelor active", au explicat sursele citate.
Pe de altă parte, arată sursele, Legea 562 din decembrie 2004 dădea dreptul cadrelor militare să-şi cumpere în regim subvenţionat, respectiv la un preţ de şase-şapte ori mai mic, locuinţa de serviciu deţinută cu chirie. "Legea stipulează că poate cumpăra o singură locuinţă de serviciu titularul contractului de închiriere, dacă o deţine în baza unui contract valabil încheiat, însă, în cazul lui Marcu Tudor, nu a fost vorba despre un contrac valabil încheiat", precizează aceleaşi surse.
Fratele