Este de notorietate faptul că mulți dintre noi se simt afectați de schimbările de temperatură. Starea de spirit și sănătatea sunt influențate puternic de vreme, iar în acest sens există chiar și doctori care sunt specializați pe afecțiunile meteo. Este de notorietate faptul că mulți dintre noi se simt afectați de schimbările de temperatură. Starea de spirit și sănătatea sunt influențate puternic de vreme, iar în acest sens există chiar și doctori care sunt specializați pe afecțiunile meteo.
Simona Hodoș, de la Clinica Universitară din Cluj, explică pe formula-as.ro felurile în care temperatura, presiunea aerului, umiditatea, încărcătura electrică din aer, lumina și circulația aerului acționează asupra oamenilor.
O treime dintre locuitorii Europei suportă fără probleme diferențele mari de temperatură, cealaltă este afectată ușor, iar ultima are probleme de sănătate importante și doar în cazul ei se poate vorbi de sensibilitate la schimbările de vreme.
Pentru a ne întări cât mai bine împotriva presiunii atmosferice scăzute, putem ieși afară la aer cel puțin o jumătate de oră pe zi. Presiunea atmosferică ridicată stabilă, care aduce aerul marin răcoros și uscat este cea mai bună pentru sufletul și pentru trupul celor chinuiți de instabilitatea vremii.
Altfel, momentul în care organismul suferă cel mai mult din cauza vremii este când întâlnim aer cald și umed. În asemenea condiții, oamenii acuză migrene, astm, depresii, probleme de circulație, dereglări de somn sau infecții, bătăturile și dinții încep să doară, coagularea sângelui are de suferit și apare pericolul trombozelor.
Masele de aer rece si umed produc dureri abdominale și reumatice, cicatrice dureroase și angină pectorală, iar majoritatea infarctelor se produc iarna.