Şefii oraşului au desfiinţat printr-o decizie arbitrară parcarea Hotelului Traian, clasificat la patru stele, bijuteria arhitectonică realizată în 1882 după planurile celebrului inginer francez Gustave Eiffel.
Turiştii care ajung în faţa celui mai important hotel din centrul Iaşiului sunt nevoiţi de câteva zile să-şi lase maşinile într-o parcare cu plată adminstrată de primărie, situată vizavi, supraaglomerată de obicei, unde găsirea unui loc poate fi considerat noroc chior.
Aceste prime impedimente fiind depăşite, accesul către hotel, cu tot cu eventualele bagaje voluminoase se poate face doar printr-un pasaj subteran, murdar şi vechi, pe care ieşenii îl evită îndeobşte.
Situaţia datează de mai bine de o lună şi pare că nu va fi remediată în curând. Pe 8 martie, muncitorii Primăriei Iaşi au montat peste noapte un indicator rutier de "Acces interzis" către spaţiul destinat parcării din faţa Hotelului Traian, singura unitate turistică din oraş clasificată la 4 stele. Ulterior, indicatorul a fost înlocuit cu altul prin care se restricţionează accesul autovehiculelor, altele decât cele care aprovizionează clădirea, pentru ca în cele din urmă, tot într-o noapte, să se revină la semnul rutier iniţial. Mai mult, la intrarea înspre parcare au fost amplasate câteva jardiniere masive din beton, iar angajaţii Poliţiei Locale supraveghează peste zi ca acestea să nu fie îndepărtate.
Oficialii Primăriei s-au bâlbâit în explicaţii dintre cele mai necredibile. Iniţial, viceprimarul oraşului, Mihai Chirica, a motivat că spaţiul respectiv este destinat circulaţiei pietonale şi că montarea indicatorului a fost avizată în cadrul şedinţei Comisiei de Circulaţie. Afirmaţia edilului a fost demontată de un coleg din Comisia de Circulaţie, chestorul Ioan Scripniciuc, care a declarat că amplasarea semnului de circulaţie n-a fost discutată în şedinţă din cauză că şef