După recentele cazuri ale fostului primar al municipiului, Sorin Apostu, şi al ex-vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica, un alt personaj local important, Traian Mariş, şeful Direcţiei Silvice Cluj, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită.
Şeful Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, va fi dus astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în faţa Tribunalului Cluj.
Mariş este acuzat că, în perioada septembrie 2012 - aprilie 2013, a pretins de la trei angajaţi ai instituţiei pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează şi să nu le aplice măsuri de sancţionare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control. "La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajaţi, denunţători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari şi pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită", au arătat reprezentanţii DNA.
Mariş a fost numit director la Direcţia Silvică Cluj în iunie 2012, iar înainte a fost şeful Ocolului Silvic Gilău. "Îmi doresc să redau demnitatea personalului silvic. Vreau ca toate ocoalele silvice să aibă pepiniere care să producă atât pentru noi, cât şi pentru proprietarii de fond forestier", a declarat Mariş imediat după ce a fost numit director. Acesta spunea că îşi doreşte să schimbe şi modul de valorificare a lemnului. "Vreau ca modul de valorificare a le