O singură zi a durat optimismul speculatorilor şi implicit evoluţia pe plus a cotaţiilor futures de la Sibex, întrucât şedinţa de la mijlocul săptămânii a readus scăderile pentru Dow Jones şi pentru euro faţă de dolar şi chiar yen. Excepţie făcea aurul, care înregistra creşteri. Lichiditatea de ansamblu a rămas însă bună, semn că fluctuaţiile sunt "gustate" de participanţi, în fapt ele fiind esenţa jocului speculativ pe derivate. La ora 17.15 se observau peste 1500 de contracte iar valoarea acestora era de 20,6 milioane lei.
Ca şi în ziua precedentă, cea mai bună lichiditate se menţinea pe sectorul derivatelor pe indici. Pe scadenţa iunie se înregistrau 1246 de contracte DEDJIA_RON. Vânzătorii au revenit pe pista câştigurilor, în condiţiile în care indicele pierdea 117 puncte, valorând 14.563 de punc-te. Pe piaţa futures americană s-au înregistrat variaţii negative semnalizând o evoluţie negativă al NYSE, care ar putea anula raliul de marţi. Pesimismul a fost determinat de ştirea că prognozele Yahoo! Inc. privind vânzările nu au fost atinse. Pesimismul a fost confirmat şi la NYSE unde indicii se depreciau ca efect al rezultatelor dezamăgitoare ale Bank of America Corp şi Yahoo! Inc.
Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat 104 contracte pe scadenţa iunie. Moneda unică pierdea teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,70% la 1,3100 USD. Şi pe perechea euro/yen s-a mizat tot pe scăderea euro, moneda unică fiind cotată la 128,45yeni, după o scădere de 0,34%.
Pentru aur, interesul era mai redus decât nivelul din primele două şedinţe ale săptămânii. Se consemnau 41 contrate SIBGOLD_RON şi 22 contracte SIBGOLD pe scadenţa aprilie. Metalul preţios evolua pe creştere, iar câştigurile erau destul de bune, cifrându-se la 20,3 şi 24,5 dolari pentru cele două simboluri menţionate. Cotaţiile unciei se cifrau la 1389,4 şi 1390,6 U